+90 533 523 65 62
tren
tren
Sosyal Medya Hesaplarımız

Ofis Dizayn ve Ofis Konsept Nedir?

14 Ağustos 2019
2.581 kez görüntülendi
Ofis Dizayn ve Ofis Konsept Nedir?

Ofis Dizayn, Ofis Dekorasyon, Ofis Tasarım

Mutlu çalışanlarınız için ergonomik, şık, modern ve akıllı ofisler sizler için dizayn edelim.
Çalışanların kendilerini gün içinde çalışma ortamında huzurlu hissetmeleri iş performanslarını çok fazla etkilemektedir. Çalışanlarınız işini en pratik bir şekilde ve gerilmeden, zorlanmadan yapabilme adına rahat çalışma ortamları hazırlamak üzere dizayn edilen ofis ortamlarıdır. Bu ortamların oluşturulması için ofis mobilyaları ve malzemeleri üreten firmalar sürekli olarak farklı ve daha kullanışlı ürünleri tasarlama adına projeler üretmektedirler. Nabu Dizayn olarak sizlere özel anahtar teslim harika projeler geliştirmekteyiz.

Ofis Dizayn Nedir?


İş amacı ile kullanılacak olan alan içerisinde yapılacak tüm dekorasyon ve düzenlemeler, ofis dizaynı kapsamına girer. Duvarlarda kullanılacak renklerden yer kaplamasına, ofis mobilyalarından aydınlatmaya kadar tüm detaylar bir bütün oluşturacak şekilde planlanır ve uygulanır.

Ofis dizaynı çalışmalarımızda önemsediğimiz en önemli kriterlerden biri çalışma alanın kullanışlı ve ergonomi olması sonrasında da göz alıcı bir tasarıma sahip olmasıdır.

Aşağıdaki ofis dizayn örneklerini inceleyebilirsiniz. Bizimle çalışmak isterseniz hemen iletişime geçiniz.

Ofis tasarımı, çalışanlar için üretkenliği, işbirliğini ve refahı destekleyen bir ortam yaratmak için bir ofis alanının planlanması, düzenlenmesi ve düzenlenmesi anlamına gelir. İşlevselliği, konforu ve estetiği optimize etmek için ofis içindeki mobilyaların, ekipmanların ve olanakların stratejik olarak yerleştirilmesini içerir.

Ofis tasarımı, fiziksel düzen, mobilya seçimi, aydınlatma, renk şemaları, akustik hususlar ve teknolojinin dahil edilmesi dahil olmak üzere çeşitli yönleri kapsar. Tasarım, çalışanların özel ihtiyaçları ve faaliyetleri ile şirketin kültürü ve marka kimliğini dikkate almalıdır.

Ofis konsepti, bir ofis alanı tasarımının arkasındaki kapsayıcı fikir veya felsefeyi ifade eder. Şirketin hedeflerini, değerlerini ve arzulanan çalışma kültürünü göz önünde bulundurmayı ve bunları fiziksel ortama tercüme etmeyi içerir. Ofis konsepti, genel tasarımın tonunu belirler ve alan kullanımı, mobilya stilleri, açık veya kapalı düzenler, ortak çalışma alanları, özel ofisler ve olanaklarla ilgili kararları etkiler.

Son yıllarda popülerlik kazanan çeşitli ofis konseptleri vardır, örneğin:

  1. Geleneksel: Bu konsept tipik olarak mahremiyet ve hiyerarşiyi vurgulayan bireysel ofisleri ve bölmeleri içerir. Genellikle daha resmi ve hiyerarşik örgütsel yapılarla ilişkilendirilir.
  2. Açık Plan: Bu konsept, fiziksel engelleri kaldırarak ve daha açık bir alan yaratarak işbirliğine dayalı ve esnek bir çalışma ortamını teşvik eder. Çalışanlar arasında etkileşimi ve iletişimi teşvik eder.
  3. Etkinlik Tabanlı: Bu konsept, farklı etkinliklere ve görevlere göre uyarlanmış çeşitli çalışma ortamları ve alanları sağlamaya odaklanır. Farklı görevlerin farklı ortamlar gerektirdiğini kabul eder ve konsantrasyon, işbirliği, rahatlama ve sosyalleşme için alanlar sunar.
  4. Biyofilik: Bu konsept, doğal ışık, bitkiler ve doğal malzemeler gibi doğa unsurlarını ofis alanına dahil eder. Refahı, üretkenliği ve yaratıcılığı geliştirdiği gösterilen doğal dünya ile bir bağlantı kurmayı amaçlar.
  5. Çevik: Bu konsept, değişen ihtiyaçlara uyum sağlamak için kolayca yeniden yapılandırılabilen oldukça esnek ve uyarlanabilir bir çalışma alanı ile karakterize edilir. Genellikle hareketli mobilyalar, modüler bölmeler ve mobilite ile işbirliğini destekleyen teknoloji altyapısı içerir.

Bu kavramlar birbirini dışlamaz ve birçok ofis tasarımı, şirketin vizyonu ve hedefleriyle uyumlu benzersiz bir ortam yaratmak için birden çok kavramdan öğeler içerir. Ofis konsepti seçimi şirket kültürü, iş süreçleri, çalışan tercihleri, yapılan işin niteliği gibi faktörlere bağlıdır.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?